En els darrers mesos han vist la llum diverses novetats i mesures que afectaran directament el mercat de l’habitatge i les taxacions, la majoria de les quals ja hem comentat en articles anteriors. Avui n’oferim un resum:

Desapareix la deducció per habitatge habitual
A partir de 2013 desapareix la deducció per compra d’habitatge habitual.

Desapareix la compensació per compres anteriors a 2006
Perdran,  aquells que en gaudien, la compensació fiscal per compres anteriors a 20 de Gener de 2006.

IVA al 4% fins a final d’any
L’Iva dels habitatges de compra passarà  a partir de Gener 2013 del 4% actual al 10%.

IVA per obres de renovació i reparació
Les obres de renovació i reparació en la construcció triburaran amb un 10% d’IVA sempre que els materials no superin el 40% de la base de l’operació i es compleixin determinats requisits.

Reducció de la Renda bàsica d’emancipació
L’ajuda de 210 euros per lloguer que podien percebre els joves com a renda bàsica d’emancipació es redueix a 147 euros

Euribor per sota de l’1%
Una hipoteca mitjana que s’hagi de revisar ara, una rebaixa de 70 a 85 euros, o el que és el mateix, de 840 a 1.020 euros d’estalvi anual sense necessitat d’una nova taxació. (hipòtesi sobre a una hipoteca de 120.000.-€ a vint anys amb un tipus d’euribor +1 o una hipoteca de 200.000.-€ a vint-i-cinc anys)

Avantatges fiscals comprant un habitatge abans de final d’any
Qui compri un habitatge abans de final d’any s’estalviarà un 50% de les rendes derivades (plusvàlues) de la transmissió de immobles  urbans, sigui quan sigui que venguin.

Increment de vendes en el segon trimestre
El segon trimestre d’enguany s’han venut a Espanya un total de 80.235 habitatges. Aquesta xifra no és molt alta comparada amb els 250.000 que es podien vendre en tres mesos l’any 2006, però és significativament superior als 69.420 venuts el primer trimestre d’enguany.

Previsible increment de vendes en el darrer trimestre
Els indicis de canvi són molts i és força previsible, donades les dades anteriors, que ens trobem amb un increment significatiu de les vendes i taxacions d’habitatges i d’immobles en general durant el darrer trimestre de 2012.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *