Cada dia hi ha menys dubtes sobre si Espanya serà rescatada o no. Tot indica que ho serà i el dubte és si abans o després de les eleccions de Galicia i Euskadi. Avui mateix, el conseller Mas-Colell en un col·loqui amb empresaris al Círculo Ecuestre de Barcelona ha declarat que el rescat és imminent i que “ens anirà bé a tots”. De fet el pressupost espanyol que acaba de veure la llum  ja és el propi d’una Espanya rescatada de manera que la part negativa del rescat ja la tenim aquí. Un cop arribi, el rescat hauria d’eradicar el permanent estat d’incertesa  de manera que un nou escenari de previsibilitat doni confiança als inversors donant aire i creixement als mercats, també el mercat immobiliari. Per altra banda els bancs veuran reduït el cost de finançament del deute cosa que els permetrà respirar de manera que podran plantejar-se de nou afluixar l’aixeta del crèdit i a preus més baixos.
Una de les conseqüències previstes és la revalorització dela banca. Calrecordar que el BCE es va comprometre a comprar deute en el mercat secundari dels països sota control de la Troika de manera que les obligacions d’aquests estats pujaran de valor i de rebot es revaloritzarà la banca que és en aquest moments on es troba més deute sobirà.
Avui mateix també l’economista Miguel Jiménez, durant la celebració a Barcelona de la VII edició del foro de competitivitat Empresarial, ha demanat desdramatitzar el rescat i preveu beneficis immediats. Segons ell la prima de risc baixarà fins els 250 o 300 punts o més i l’Estat podria reduir el dèficit públic del 95% al 90% l’any2013. Hadefensat també que les mesures fiscals que podria requerir el rescat ja s’han adoptat i només quedaria adoptar mesures estructurals a llarg termini com una nova reforma laboral o l’allargament de l’edat de jubilació.

Taxacions immobiliàriesTasaciones inmobiliàrias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *