L’habitatge a Barcelona puja 2 punts per sobre de l’IPC

El preu mitjà d’oferta d’habitatge a la ciutat de Barcelona segueix la seva tendència a l’alça iniciada fa un any. Concretament s’ha calculat en l’últim mes un augment del 1,2% que suposa un augment acumulat del 2,4 % en un any, augment que supera la variació interanual en 2 punts (IPC : 0,4%). En el conjunt d’Espanya el preu mitjà de l’habitatge continua en descens però amb una important desacceleració i sembla aterrar suaument amb un descens intermensual del 0,4%, acumulant un descens interanual del 5,7 €, tot això, segons dades del portal idealista.com.

idealista_2_72_ctFinal de trajecte

Aquests preus actuals referits a la ciutat de Barcelona són aproximadament els que observaríem a data d’avui si des de 2002 els preus de l’habitatge haguessin evolucionat de manera paral·lela als increments de l’IPC sense veure distorsionats pel boom de la passada dècada.

Catalunya és actualment tercera en el rànquing de preus per metre quadrat (1.889.-€/m2), just per sota d’Euskadi (2.798.-€/m2) i Madrid (2.635.-€/m2), mentre que Barcelona (3.233.-€/m2) és la segona ciutat després de Sant Sebastià (3.904.-€/m2) al País Basc.

El portal immobiliari idealista.com és actualment la pàgina web més utilitzada a Espanya per comprar, vendre o llogar. Amb una mostra de milers d’habitatges actualment en venda, el departament d’estudis d’idealista realitza una anàlisi dels preus immobiliaris des de l’any 2000. Després de dotze anys d’estudi, idealista.com s’ha convertit en la font de dades de referència per nombrosos equips d’anàlisi d’entitats bancàries i financeres , així com institucions públiques .

Articles relacionats:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *