Vaig comprar i declarar un pis per 110.000 euros i ara l’Oficina Liquidadora diu que en val 150.000 i em reclama 3.000 euros més Aquesta és una de les trucades que hem rebut darrerament. El descens de preu dels pisos és tant dramàtic que sovint el preu real de venda està per sota del que l’administració vol creure.  Però no es preocupi, sí és cert que va comprar per aquest preu, el més probable és que una taxació ben feta li doni la raó.

El contribuent pot contradir la valoració administrativa amb una taxació efectuada per una Societat de Taxacions Homologada com ARQUITASA. La nova taxació, s’haurà de fer amb valors de la data de compra, o defunció en cas d’herència, i servirà de base per a la liquidació si la diferència és igual o menor de 120.000 euros o 10%. En cas que la diferència sigui superior l’Administració designarà un tercer pèrit.

En qualsevol cas, el resultat de la taxació pericial contradictòria no pot agravar la situació del contribuent ja que la valoració del pèrit de l’administració no podrà superar la xifra assignada originalment per l’oficina liquidadora.

Pot sol·licitar, sense compromís, el seu pressupost de taxació a ARQUITASA mitjançant el formulari, via mail a arquitasa@coac.net  o trucant al telèfon: 93.222.26.27.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *