106_BarrisLa baixada del preu dels immobles a Barcelona, comptada des de màxims, és menor en els barris més cars i més accentuada en els menys cars. Segons dades facilitades per el portal idealista.com es comprova que la baixada mitjana del 33,3% de la ciutat de Barcelona està mal repartida: mentre a Les Corts –que inclou Pedralbes-  la caiguda del preu mig de l’habitatge s’ha limitat a un 24,6%, a Sant Andreu i Nou Barris ha caigut un 53,4% i un 55,4% respectivament. A més de Les Corts, es comprova també que els districtes menys afectats per la crisi són, Sarrià-Sant Gervasi, l’Eixample i Ciutat Vella, amb uns diferencials entre -30,4 a -36,8%. Per la seva banda Gràcia i Sant Martí haurien baixat entre un 36,8% i un 43,2%, mentre que a Sants-Montjuic i Horta-Guinardó tindrien caigudes d’entre el 43,2% i el 49,6%.

Variacio_Barris

Fet i fet, el resultat és un major decalatge preus  entre els barris alts i baixos de la ciutat. D’aquesta manera, actualment resulta un 146% més car el metre quadrat a Les Corts (4.265 €/m²) que a Nou Barris (1.732 €/m²), mentre que l’any 2006 la diferència era només d’un 45%.

Diferencial

Segons sembla, aquest comportament tant dispar podria ser el reflex d’una bombolla també diferencial. Així, la correcció dels preus seria més elevada on el miratge de la bombolla fou més gran i respondria, inversament, a la manera en que el preus es van inflar durant aquells anys. Aquest ajustament seria una tornada a la realitat socio-econòmica dels diferents districtes.

Article elaborat amb dades del portal idealista.com

Articles relacionats:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *