Se procederá a la eliminación de la deducción por vivienda para los nuevos compradores a partir de 2013“.  Aquesta frase pronunciada dimecres passat per Mariano Rajoy podria haver aixecat falses expectatives a aquells que es beneficien actualment dela desgravació. Aquesta permet al contribuent desgravar el 15% de l’import destinat a pagar l’hipoteca amb un límit de 9.040 euros, és a dir, 1.356 euros anuals. Un total de 40.680 euros per una hipoteca a 30 anys.
De moment ja s’ha eliminat la compensació per compra anterior a 2006 i ara el govern de l’Estat podria optar per introduïr un límit en la deducció per habitatge o fins i tot suprimir-lo. De fet durant el 2011 i fins que el nou executiu ho va derogar, es ja es va limitar la deducció a rendes inferiors a 24.100.-€.
Malgrat això, si la deducció es limités o s’eliminés no seria apropiat parlar de retroactivitat ja que la mesura no implicaria la devolució de les desgravacions anteriors si no l’eliminació de les futures. Es tractaria únicament de l’eliminació d’un incentiu fiscal, no d’un dret.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *