taxacionsLes entitats financeres, després de les desorbitades provisions de l’any passat, s’han decidit a treure’s de sobre el més aviat possible les seves excessives carteres d’immobles. Els sis grans bancs han arribat a vendre fins a 11.363 habitatges en els tres primers mesos d’any, fins a 125 unitats per dia, més que les immobiliàries en el seu millor moment. Els principals venedors han estat Bankia venent fins a 702 unitats diàries o el mateix Sareb amb 598 vendes pròpies diàries i 104 per subrogacions de promotors. Per la seva banda, el Sabadell n’ha venut 27 i CaixaBank només 11 al dia. Entre un terç i el 50% de les vendes, segons les entitats, s’han realitzat al comptat  i al voltant d’un 20% per compradors estrangers.

A partir d’aquest any els bancs en compliment del Memoràndum pactat amb Europa (MOU) i les exigències de de Guindos, crearan els seus propis “bancs dolents” per gestionar les seves carteres d’immobles i els crèdits al promotor. La idea és donar sortida a les pèrdues immobiliàries per apartar-les del balanç de les entitats on estan llastant el crèdit, per finalment tenir un sector bancari sanejat i separat del negoci immobiliari.

Segons l’ex conseller delegat del Santander, Alfredo Sáenz, els pisos s’han estat venent amb descomptes de fins un 50% respecte el preu de taxació durant la bombolla immobiliària. El preu mig dels pisos a la venda es situa en 116.000 euros a CaixaBank, 130.000 euros al Popular i 90.000 al Sabadell.

Noticies relacionades:
Josep Oliu: “el preu dels pisos ha tocat fons”
Comprar pisos del Sareb, el banc dolent
2013. Ha arribat l’hora de comprar pis?
Taxacions homologades per a totes les entitats
La bombolla es desinfla més ràpid a Catalunya
Barcelona Meeting Point confia que la taxació dels pisos ha tocat fons
El preu de l’habitatge podria haver tocat fons
Els valors de taxació dels immobles de gamma alta resisteixen la crisi 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *