Jaume Guardiola, Conseller delegat del Banc Sabadell,  en el marc d’una trobada d’ESADE, s’ha mostrat crític amb el possible efecte sobre les taxacions dels immobles que tindrà la creació del “banc dolent”. A parer seu, la possible sortida al mercat d’un gran nombre d’immobles a preus baixíssims, “casi a preu de liquidació”, pot generar pèrdues patrimonials, no només a tot el sector financer si no de retruc a immobiliàries i tots els petits propietaris. Aquesta crítica s’afegeix a la expressada un dia abans per María Dolores Dancausa de Bankinter quan advertia el “banc dolent” pot tirar per terra el preu de taxació de tots els habitatges. Guardiola proposa donar per bons els preus reconeguts per els tests d’estrès que podrien considerar-se de sostenibilitat del negoci.

 Taxacions immobiliàries  ·  Tasaciones inmobiliarias

1 Comments

  1. Marcús

    És certament probable que l’entrada massiva d’immobles a “preu de liquidació”, com diu el Sr Guardiola, afecti el mostreig de mercat que utilitzen les Societats de Taxació en el futur pròxim de manera que els venedors hauran d’acabar seguint el corrent.
    Però això no és dolent, és vital evitar que s’intenti mantenir els preus contra la realitat. Frenar la caiguda és sinònim de sostenir la crisi. Mentre els preus mantinguin el seu descens, encara que sigui lleu i prolongat, cap inversor en donarà ni cinc.
    El mercat immobiliari no es reactivarà fins que els preus toquin fons.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *