Després d’anys observant els preus d’habitatge ofertats al portal idealista.com podem afirmar que han quedat enrere aquelles davallades per sobre del 10% anual i durant el 2013 els preus haurien tocat fons o, si més no, s’han mantingut relativament estables tant si ens fixem en l’evolució a Catalunya com a Barcelona ciutat durant tot el 2013.

Evolució Barcelona 2002-2013
Variacio_BCN_id_oct2013IPCConcretament a Catalunya aquest octubre l’índex de preus ha pujat un 1,3%, l’increment més alt d’Espanya. Els valors mitjos actuals, segons aquestes dades, recuperen els preus de mitjans de 2003 en valor nominal i han retrocedit més d’una dècada en valor real si tenim en compte l’IPC.

Evolució Catalunya 2012-2013
Variacio_CAT_id_oct2013pdf
Les previsions de futur apunten a creixements generalitzats a partir de 2015 i puntualment abans en les localitzacions més atractives com els centres de les principals ciutats o les zones residencials més buscades. L’indicador en què es basen els analistes per aquestes previsions són les dades de creixement de les vendes que es registren ja actualment i que sempre precedeixen els augments de preu.

El portal immobiliari idealista.com és actualment la pàgina web més utilitzada en Espanya per comprar, vendre o llogar. amb una mostra de milers d’habitatges actualment en venda, el departament d’estudis d’idealista realitza una anàlisi de els preus immobiliaris des de l’any 2000. després de dotze anys d’estudi, idealista.com es s’ha convertit en la font de dades de referència per a nombrosos equips d’anàlisi d’entitats bancàries i financeres, així com institucions públiques.

Veure informe complet octubre 2013

Articles relacionats:
Taxacions homologades per a la SAREB. Pla Oportunitat 2013
La manca d’estoc puja el preu de l’habitatge als EEUU
Remunta el preu de l’habitatge als EEUU
Bona part de l’estoc d’habitatges s’enderrocarà
Ampliem les nostres oficines
Una visió global i interactiva dels preus de l’habitatge
La recuperació de l’activitat immobiliària
Guardiola fa augmentar el preu dels pisos on hi ha sobredemanda
Guardiola hace aumentar el precio de los pisos donde hay sobredemanda
Josep Oliu: “El preu dels pisos ha tocat fons”
El preu de taxació de l’habitatge es recupera a tot el món excepte a Europa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *