Per aquells que puguin, el 2013 serà un molt bon any per comprar pis. En qualsevol cas, tenint en compte la baixada de l’euribor i que els preus han retornat a valors de 2003-2004, serà clarament millor comprar enguany que no pas haver-ho fet en qualsevol dels darrers 10 anys.

Si vostè es troba en aquesta afortunada situació ens permetem fer-li unes recomanacions:

1.- Ningú no comprarà aquest pis abans que vostè. El poder per negociar el preu i les condicions està a les seves mans. Si finalment algú se li avança no es preocupi, en trobarà un altre.

2.- Tingui diners estalviats. Si compra a un particular les entitats li concediran hipoteca per un màxim del 80% del valor de compra o de taxació (el menor dels dos). A això caldrà afegir les despeses d’escriptura, registre, notari, etc, que poden assolir un 10%. Fixi’s un preu màxim sabent que ja ha de disposar d’un 30%.

3.- Si no disposa de capital estalviat, la possibilitat de finançar el 100% la trobarà només en els immobles dels bancs però per contra la seva força per negociar serà molt reduïda i el preu probablement superior.

4.- Compari les condicions de diverses entitats. Quan estudiï les condicions dels bancs no compari només el diferencial de l’euribor. Hi ha entitats que exigeixen contractació de targetes de crèdit amb consum mínim anual de 3.000.-€ o aportacions al pla de pensions. També pot trobar diferències en les comissions d’obertura, cancel·lació, amortització, subrogació, etc.

5.- Sobretot, encarregui una taxació a una Societat Homologada. Igualment necessitarà una taxació amb finalitat de garantia per constituir la hipoteca, no cal que esperi a que la demani el banc i li carregui la despesa al compte.  No només assegurarà que el preu que paga és just si no que gaudirà de la mirada crítica d’un arquitecte expert descartant sorpreses urbanístiques i altres càrregues o servituds.

Us recordem que ARQUITASA és una Societat de Taxacions homologada inscrita en el registre especial de Societats de Taxació del Banc d’Espanya amb el número 4.404 des del 3 de Febrer de 1992, amb capacitat per emetre informes amb validesa per a les diverses finalitats previstes a la normativa vigent. Podeu fer la vostra sol·licitud de pressupost complimentant el formulari

1 Comments

  1. Pingback: Els bancs venen 125 pisos cada dia. Quasi la meitat al comptat | ARQUITASA Catalunya

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *